Almás kenyér
Almás kenyér
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Ráma - 12.5 dekagramm
  • cukor - 6 dekagramm
  • tojás - 2 darab
  • tojásfehérje - 1 darab
  • liszt - 15 dekagramm
  • sütőpor - 1 csipetnyi
  • mézeskalács fűszer - 1 teáskanál
  • reszelt alma - 25 dekagramm
  • mazsola - 10 dekagramm
  • durvára vágott dió - 15 dekagramm
  • csokiöntet - 1 darab

A forma kikenéséhez

  • liszt - 1 darab
  • Ráma - 1 darab

Elkészítés:

  1. a Ramát felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot és a tojássárgákat, majd habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, kevés sóval és a mézes fűszerkeverékkel, majd a tojásos masszához adjuk. A reszelt almához hozzákeverjük a mazsolát és a diót, végül ezt is a tésztához adjuk. A tojásfehérjéket habbá verjük, majd nagyon óvatos mozdulatokkal a masszába keverjük. Ramával kikent és kilisztezett gyümölcskenyérformába öntjük, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk a formából és csokiöntettel díszítjük.