Almás kosárkák
Almás kosárkák
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • liszt - 15 dekagramm
    • Ráma - 10 dekagramm
    • porcukor - 5 dekagramm
    • tojássárga - 1 darab
    • sütőpor - 0.5 kávéskanál
    • vaníliás cukor - 1 evőkanál
    • citrom reszelt héja - 1 darab
    • só - 1 csipetnyi

    A töltelékhez

    • alma - 4 darab
    • cukor - 1 evőkanál
    • őrölt fahéj - 0.5 kávéskanál

    Elkészítés:

    1. A Ramát a liszttel összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgát, a porcukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a sót és jól összegyúrjuk. A tésztát 30 percre betesszük a hűtőbe pihenni Ez idő alatt az almákat megpucoljuk és a legnagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Jól kinyomkodjuk a levét, (a levét megihatjuk), majd ízesítjük a cukorral és a fahéjjal. Pár percig állni hagyjuk és újra kinyomkodjuk. Elővesszük a tésztát és 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk. 4 db 10 centi átmérőjű tortácska formába nyomkodjuk. Elosztjuk benne a fahéjas almát, majd a maradék tésztából derelyevágó segítségével kivágott csíkokból rácsot mintázunk a tetejére. 180 fokos sütőben, alsó-felső lángon 20-25 percig sütjük, majd kihűtjük. A tetejét porcukorral, esetleg fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.