A Ramát a liszttel összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgát, a porcukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a sót és jól összegyúrjuk. A tésztát 30 percre betesszük a hűtőbe pihenni
Ez idő alatt az almákat megpucoljuk és a legnagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Jól kinyomkodjuk a levét, (a levét megihatjuk), majd ízesítjük a cukorral és a fahéjjal. Pár percig állni hagyjuk és újra kinyomkodjuk. Elővesszük a tésztát és 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk. 4 db 10 centi átmérőjű tortácska formába nyomkodjuk. Elosztjuk benne a fahéjas almát, majd a maradék tésztából derelyevágó segítségével kivágott csíkokból rácsot mintázunk a tetejére. 180 fokos sütőben, alsó-felső lángon 20-25 percig sütjük, majd kihűtjük. A tetejét porcukorral, esetleg fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.