Almás krémes
Hozzávalók
A krémhez
tej | 0.5 liter | |
---|---|---|
Rama margarin | 25 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
porcukor | 15 dekagramm | |
vaníliás puding (főzős) | 2 csomag | |
tojás | 2 darab |
A töltelékhez
őrölt fahéj | 0.5 teáskanál | |
---|---|---|
cukor | 10 dekagramm | |
margarin | 2 evőkanál | |
alma | 1.5 kilogramm |
A tésztához
liszt | 60 dekagramm | |
---|---|---|
tejföl | 3.5 evőkanál | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
sütőpor | 1 csomag | |
tojás | 2 darab | |
cukor | 20 dekagramm | |
zsír | 20 dekagramm |
Desszertek: Almás krémes a sok Sütemények , Krémes recept közül.
Elkészítés
1
A tészta alapanyagait összegyúrom, és három részre osztom. A részeket vékonyra kinyújtom, és egy tepsi alján megsütöm őket.
2
A pudingporhoz 2 evőkanál cukrot keverek, fokozatosan hozzáadom a tejet. Sűrűre főzöm, és belekeverem a tojásokat, majd hűlni hagyom. A margarint a cukorral habosra keverem, és a kihűlt pudinggal összekeverem.
3
Az almát megreszelem, a cukrot és a fahéjat hozzáadom, majd addig párolom, amíg az alma leve el nem fő.
4
Amikor minden alkotórész kihűlt, egy tésztalapot visszateszek a tepsibe, és rákenem a krémet, ráteszem a következő tésztalapot, és rákenem az almareszeléket. A harmadik lappal lefedem.