Almás krémes
Almás krémes
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • Rama Vajas Íz - 10 dekagramm
    • liszt - 30 dekagramm
    • cukor - 10 dekagramm
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • tojás - 1 darab
    • tej - 1 kevés

    A vaníliás krémhez

    • Rama Vajas Íz - 10 dekagramm
    • vaníliás puding - 1 csomag
    • tej - 3 dl
    • porcukor - 15 dekagramm

    Az almás krémhez

    • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm
    • alma reszelve - 1 kilogramm
    • cukor - 10 dekagramm
    • fahéj - 1 kevés

    Elkészítés:

    1. A tészta alapanyagait egy kis tejjel összekeverjük, és 3 lapot sütünk belőlük. A lapokat nem a tepsi belsejében, hanem a felfordított oldalán sütjük meg, hogy késsel egyszerűen a tészta alá tudjunk nyúlni, így könnyen le tudjuk szedni.
    2. A vaníliás pudingot tejjel megfőzzük, majd hozzákeverjük a Vajas ízt és a porcukrot.
    3. A reszelt almát megdinszteljük, fahéjjal, porcukorral ízesítjük.
    4. Az első tésztalapra tesszük az almás krémet, majd a második lapot, arra a vaníliás krémet. Az egészet lefedjük a harmadik lappal. Végül a tetejét megszórjuk porcukorral.