Almás krémes
Hozzávalók
Krémhez
tej | 5 dl | |
---|---|---|
Rama margarin | 25 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
cukor | 15 dekagramm | |
vaníliás pudingpor | 2 púpos evőkanál | |
tojás | 2 darab |
Töltelékhez
fahéj | 0.5 teáskanál | |
---|---|---|
cukor | 10 dekagramm | |
Ráma | 2 evőkanál | |
alma | 1.5 kilogramm |
Tésztához
liszt | 60 dekagramm | |
---|---|---|
tejföl | 3 evőkanál | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
sütőpor | 1 csomag | |
tojás | 2 darab | |
porcukor | 20 dekagramm | |
Ráma | 20 dekagramm |
Desszertek: Almás krémes a sok Sütemények , Krémes recept közül.
Elkészítés
1
A tészta alapanyagait összegyúrjuk és 3 részre osztjuk. Tepsi nagyságúra kinyújtjuk, majd egyenként megsütjük a tepsi hátoldalán.
2
A krémhez a pudingport elkeverjük a tejjel, megfőzzük és a végén hozzákeverjük a tojásokat és a cukrot, majd hagyjuk kihűlni. A Ramát habosra keverjük a vaníliával, majd a pudinggal összedolgozzuk.
3
Az almát lereszeljük, a Ramával és a cukorral egy edényben puhára pároljuk, majd a fahéjjal ízesítjük. Az egyik lapra rákenjük a krémet, majd befedjük a másik lappal, erre ráhalmozzuk az almás tölteléket, végül befedjük az utolsó lappal. Porcukorral megszórva, szeletelve kínáljuk.