Almás krémes
Almás krémes
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Krémhez

    • tej - 5 dl
    • Rama margarin - 25 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • cukor - 15 dekagramm
    • vaníliás pudingpor - 2 púpos evőkanál
    • tojás - 2 darab

    Töltelékhez

    • fahéj - 0.5 teáskanál
    • cukor - 10 dekagramm
    • Ráma - 2 evőkanál
    • alma - 1.5 kilogramm

    Tésztához

    • liszt - 60 dekagramm
    • tejföl - 3 evőkanál
    • vaníliás cukor - 2 csomag
    • sütőpor - 1 csomag
    • tojás - 2 darab
    • porcukor - 20 dekagramm
    • Ráma - 20 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tészta alapanyagait összegyúrjuk és 3 részre osztjuk. Tepsi nagyságúra kinyújtjuk, majd egyenként megsütjük a tepsi hátoldalán.
    2. A krémhez a pudingport elkeverjük a tejjel, megfőzzük és a végén hozzákeverjük a tojásokat és a cukrot, majd hagyjuk kihűlni. A Ramát habosra keverjük a vaníliával, majd a pudinggal összedolgozzuk.
    3. Az almát lereszeljük, a Ramával és a cukorral egy edényben puhára pároljuk, majd a fahéjjal ízesítjük. Az egyik lapra rákenjük a krémet, majd befedjük a másik lappal, erre ráhalmozzuk az almás tölteléket, végül befedjük az utolsó lappal. Porcukorral megszórva, szeletelve kínáljuk.