Almás krémes
Almás krémes
  • timer90 perc
  • moodKönnyű
  • person8 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • liszt - 500 gramm
    • Rama Vajas Íz - 250 gramm
    • cukor - 150 gramm
    • Dr. Oetker Vanillincukor - 1 csomag
    • tojássárgája - 2 darab
    • tejföl - 2 evőkanál
    • Dr. Oetker Sütőpor - 1 csomag

    Az alma töltelékhez

    • alma - 1.5 kilogramm
    • cukor az ÍzesÍtéshez - 150 gramm
    • fahéj - 1 kiskanál

    A krémhez

    • Dr. Oetker eredeti Puding Vaníliás - 2 csomag
    • Dr. Oetker Vanillincukor - 2 csomag
    • porcukor - 150 gramm
    • tej - 600 milliliter
    • Rama Vajas Íz - 150 gramm

    Elkészítés:

    1. Az almát megmossuk, meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Kinyomkodjuk a levét kissé, hogy a tésztát ne áztassa el. Egy nagyobb lábasban megpároljuk, cukorral és fahéjjal ízesítjük. Félretesszük hűlni.
    2. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
    3. A tészta hozzávalóit könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk, majd 3 egyforma részre osztjuk. Egy 20x30 cm-es téglalappá nyújtjuk és sütőpapírral bélelt sütőlemezen (vagy sütőpapíron egy tepsi hátoldalán) kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha világos barna a tészta. Félretesszük hűlni. Nem baj, ha puha, hűlés közben keményedni fog.
    4. A krémhez a pudingport és a vaniliás cukrot, valamint a porcukorból 2 evőkanálnyit simára keverünk először 1.5 dl tejben, majd a maradék tejjel felengedjük, és sűrű pudingot főzünk belőle. Folpackkal letakarjuk (a krémet közvetlenül, nem az edény tetején – így nem bőrösödik meg) és kihűtjük.A puha Rama Vajas Ízt a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingos krémmel is elkeverjük.
    5. Összeállítás: A sütemény alja az első tésztalap lesz, tegyük egy tálcára, vagy tálra. Erre simítjuk egyenletesen az almás tölteléket. Rátesszük a második lapot, majd arra kenjük egyenletesen a vaníliás krémet. A tetejére kerül a harmadik tésztalap. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.Másnap a tetejét megszórjuk porcukorral és felszeletelve tálaljuk.

    Sütéshez