Feltöltve:

Almás krémes

60
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Piskótához

tojásfehérje6 darab
tojássárgája6 darab
víz6 evőkanál
cukor12 evőkanál
liszt12 evőkanál
sütőpor0.5 csomag

Krémhez

alma1.5 kilogramm
vaníliás pudingpor2 csomag
tej8 dl
Ráma25 dekagramm
porcukor15 dekagramm

Díszítéshez

csokoládéreszelék1 darab

Desszertek: Almás krémes a sok Sütemények , Krémes recept közül.

Elkészítés

1

Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, a levét kinyomkodjuk. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk és lerakjuk az aljára a kinyomkodott almát.

2

A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a vízzel ,a cukorral, a liszttel és a sütőporral kikeverjük, majd óvatosan beledolgozzuk a keményre vert habot.

3

A piskótatésztát az almára öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük, kb. 30 perc alatt.

4

A krémhez a pudingport a tejjel sűrűre főzzük, majd folyamatosan kevergetve kihűtjük. A Ramát lassú tűzön a porcukorral megolvasztjuk, majd kihűtjük.

5

A kihűlt pudingot krémesre keverjük a porcukros Ramával.

6

Ha a piskóta is kihűlt, rákenjük a pudingos krémet úgy, hogy a krém az almára kerüljön.

7

Tetejét csokireszelékkel díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem