Almás krémes
Hozzávalók
Tésztához
alma | 1.5 kilogramm | |
---|---|---|
tojás | 8 egész | |
porcukor | 12 dekagramm | |
víz | 3 evőkanál | |
liszt | 20 dekagramm | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
kakaó | 1 evőkanál |
Krémhez
tej | 0.5 liter | |
---|---|---|
vaníliás pudingpor | 2 púpos evőkanál | |
Ráma | 20 dekagramm | |
porcukor | 10 dekagramm | |
tortabevonó | 1 darab |
Desszertek: Almás krémes a sok Sütemények , Krémes recept közül.
Elkészítés
Alufóliával kibélelt tepsibe a meghámozott almát szorosan egymás mellé szeleteljük. A tojások sárgáját a cukorral és a vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, de előtte a sütőport belekeverjük a lisztbe, majd a kemény habbá vert fehérjét. A massza felét az almára öntjük, majd a másik felébe kakaót keverünk és a sárga masszára öntjük. Előmelegített sütőben 180 °C-on 20-25 percig sütjük. Közben elkészítjük a krémet. A pudingot összekeverjük a porcukorral és a tejjel, majd megfőzzük. A Ramát mikor már langyos a puding belekeverjük. A már kihűlt sütiről lehúzzuk a fóliát és rákenjük a krémet, majd bevonjuk a csokimázzal. Ezek után hűtőben kicsit lehűtjük.