Feltöltve:

Almás krémes

40
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

alma1.5 kilogramm
cukor2 evőkanál
fahéj1 darab
tojás8 darab
liszt20 dekagramm
porcukor18 dekagramm
víz8 evőkanál
kakaópor1 evőkanál
sütőpor0.5 csomag

krem

tej8 dl
Ráma15 dekagramm
porcukor15 dekagramm
vaníliás pudingpor2 kupica
liszt1 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag

Desszertek: Almás krémes a sok Sütemények , Krémes recept közül.

Elkészítés

1

Az almát meghámozom és vékonyra felszeletelem. A tepsit alufóliával kibélelem és megkenem kicsit Ramával. Az almaszeletekkel egyenletesen kirakom a tepsit, szórok rá pici fahéjat, ha savanyú az alma akkor cukrot is.

2

A tojássárgát a cukorral fehéredésig keverem, majd hozzáadom a vizet, a sütőporos lisztet és a kemény habbá vert fehérjét. Az almára öntöm a fele tésztát és elsimítom. A maradék tésztába keverek 1 ek kakaóport és a fehér tésztára simítom. Előmelegített sütőben megsütöm.

3

Krém: a pudingporból, lisztből és a tejből sűrű krémet főzök. Ha kihűlt a krém, belekeverem a Ramával kikevert porcukrot és a vaníliás cukrot.

4

Ha kisült a sütemény és ki is hűlt, egy másik tepsibe borítom úgy, hogy az almás fele essen felülre. Óvatosan lehúzom róla az alufóliát.

5

Rásimítom a krémet, a tetejére csokireszeléket szórók. Hideg helyre teszem és 1 óra múlva szeletelem.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem