Almás krémes
Almás krémes
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • alma - 1.5 kilogramm
  • cukor - 2 evőkanál
  • fahéj - 1 darab
  • tojás - 8 darab
  • liszt - 20 dekagramm
  • porcukor - 18 dekagramm
  • víz - 8 evőkanál
  • kakaópor - 1 evőkanál
  • sütőpor - 0.5 csomag

krem

  • tej - 8 dl
  • Ráma - 15 dekagramm
  • porcukor - 15 dekagramm
  • vaníliás pudingpor - 2 kupica
  • liszt - 1 evőkanál
  • vaníliás cukor - 1 csomag

Elkészítés:

  1. Az almát meghámozom és vékonyra felszeletelem. A tepsit alufóliával kibélelem és megkenem kicsit Ramával. Az almaszeletekkel egyenletesen kirakom a tepsit, szórok rá pici fahéjat, ha savanyú az alma akkor cukrot is.
  2. A tojássárgát a cukorral fehéredésig keverem, majd hozzáadom a vizet, a sütőporos lisztet és a kemény habbá vert fehérjét. Az almára öntöm a fele tésztát és elsimítom. A maradék tésztába keverek 1 ek kakaóport és a fehér tésztára simítom. Előmelegített sütőben megsütöm.
  3. Krém: a pudingporból, lisztből és a tejből sűrű krémet főzök. Ha kihűlt a krém, belekeverem a Ramával kikevert porcukrot és a vaníliás cukrot.
  4. Ha kisült a sütemény és ki is hűlt, egy másik tepsibe borítom úgy, hogy az almás fele essen felülre. Óvatosan lehúzom róla az alufóliát.
  5. Rásimítom a krémet, a tetejére csokireszeléket szórók. Hideg helyre teszem és 1 óra múlva szeletelem.