Almás krémes
Hozzávalók
Krémhez
tej | 1 liter | |
---|---|---|
citrom reszelt héja | 1 darab | |
Ráma | 20 dekagramm | |
porcukor | 20 dekagramm | |
vaníliás pudingpor | 15 dekagramm | |
alma | 5 darab |
Mázhoz
víz | 4 cl | |
---|---|---|
porcukor | 3 dekagramm | |
kakaópor | 5 dekagramm | |
Ráma | 5 dekagramm |
Tésztához
liszt | 20 dekagramm | |
---|---|---|
sütőpor | 1 csomag | |
kakaópor | 5 dekagramm | |
étolaj | 0.5 dl | |
tej | 0.5 dl | |
tojás | 5 darab | |
porcukor | 20 dekagramm |
Desszertek: Almás krémes a sok Sütemények , Krémes recept közül.
Elkészítés
A felvert egész tojásokhoz keverjük a tejet, olajat, majd a porcukrot. A lisztet a sütőporral összekeverjük és a tojásos masszával elkeverjük. A tészta felét sütőpapírra másfél cm vastag lapként kikenjük. A többi tésztához szitált kakaóport teszünk és szintén hasonló vastagságú lapként kikenve 180 °C-os sütőben megsütjük. A papírt lehúzzuk a kisült tésztáról és az alsó lapra, amelyik a kakaós tesszük az almás krémet. A fehér lap kerül a krém tetejére. Egyórás dermesztés, hűtés után az almás krémes felületét a csokoládémázzal áthúzzuk. Készítésnél a nyersanyagokat óvatosan felhevítjük, majd szobahőmérsékleten használjuk a krémes bevonásra. Az almakrém készítése: a hámozott, lereszelt almát a cukor felével megpároljuk és lehűtjük. A tejet a többi porcukorral és a vaníliás pudingporral felfőzzük, majd lehűtjük. Ezután a kikevert Ramával, a reszelt citromhéj és almapüré hozzáadásával könnyű, habosra keverjük.