Feltöltve:

Almás krémes

120
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Krémhez

tej1 liter
citrom reszelt héja1 darab
Ráma20 dekagramm
porcukor20 dekagramm
vaníliás pudingpor15 dekagramm
alma5 darab

Mázhoz

víz4 cl
porcukor3 dekagramm
kakaópor5 dekagramm
Ráma5 dekagramm

Tésztához

liszt20 dekagramm
sütőpor1 csomag
kakaópor5 dekagramm
étolaj0.5 dl
tej0.5 dl
tojás5 darab
porcukor20 dekagramm

Desszertek: Almás krémes a sok Sütemények , Krémes recept közül.

Elkészítés

1

A felvert egész tojásokhoz keverjük a tejet, olajat, majd a porcukrot. A lisztet a sütőporral összekeverjük és a tojásos masszával elkeverjük. A tészta felét sütőpapírra másfél cm vastag lapként kikenjük. A többi tésztához szitált kakaóport teszünk és szintén hasonló vastagságú lapként kikenve 180 °C-os sütőben megsütjük. A papírt lehúzzuk a kisült tésztáról és az alsó lapra, amelyik a kakaós tesszük az almás krémet. A fehér lap kerül a krém tetejére. Egyórás dermesztés, hűtés után az almás krémes felületét a csokoládémázzal áthúzzuk. Készítésnél a nyersanyagokat óvatosan felhevítjük, majd szobahőmérsékleten használjuk a krémes bevonásra. Az almakrém készítése: a hámozott, lereszelt almát a cukor felével megpároljuk és lehűtjük. A tejet a többi porcukorral és a vaníliás pudingporral felfőzzük, majd lehűtjük. Ezután a kikevert Ramával, a reszelt citromhéj és almapüré hozzáadásával könnyű, habosra keverjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem