Almás, krémes csoda
Hozzávalók
A forma kikenéséhez
Ráma | 1 darab | |
---|---|---|
liszt | 1 darab |
A töltelékhez
tej | 750 milliliter | |
---|---|---|
kristálycukor | 75 gramm | |
vaníliás pudingpor | 2 csomag | |
habtejszín | 500 milliliter | |
zselatinpor | 20 gramm | |
citromlé | 2 evőkanál | |
alma | 3 darab | |
tortazselé | 1 csomag |
A tésztához
tojás | 4 darab | |
---|---|---|
porcukor | 100 gramm | |
kristálycukor | 100 gramm | |
liszt | 125 gramm | |
sütőpor | 1 teáskanál | |
étkezési keményítő | 25 gramm |
Desszertek: Almás, krémes csoda a sok Sütemények , Krémes recept közül.
Elkészítés
A tojásokat válasszuk szét. A sárgájukat keverjük habosra a porcukorral, a fehérjéből verjünk habot a kristálycukorral. A kétféle masszát öntsük össze, szitáljuk bele a lisztet, a sütőport, a keményítőt, majd óvatos mozdulatokkal az egészet dolgozzuk össze.
A tepsit kenjük ki Ramával, lisztezzük, majd kanalazzuk bele a tésztát és süssük kb. 15 percig a 200 fokra előmelegített sütőben, végül hagyjuk kihűlni.
A tejet kezdjük el melegíteni, azután keverjük el benne csomómentesre a cukrot és a pudingport. Ha lehűlt, adjuk hozzá a felvert habtejszínt. A zselatint oldjuk fel 100 ml forró vízben, ezt is öntsük a krémbe és az egészet gondosan keverjük össze. A pudingos tölteléket ízesítsük a citromlével, majd kenjük rá a tésztára.
Egyenletesen osszuk el a krémen a felkarikázott almát, majd öntsük rá a tasakon lévő leírás szerint elkészített tortazselét. Végül 1,5 órára tegyünk be a hűtőbe a sütit.