Almás, krémes kocka
Hozzávalók
A vaníliás krémhez
tej | 0.5 liter | |
---|---|---|
Ráma | 25 dekagramm | |
van.cukor | 1 darab | |
vaníliás pudingpor | 2 csomag | |
cukor | 15 dekagramm | |
tojássárgája | 2 darab |
Az almás töltelékhez
ek.Rama | 2 darab | |
---|---|---|
fahéj | 1 darab | |
cukor, vagy ízlés szerint méz (én mézet használtam) | 10 dekagramm | |
alma, reszelve | 1.5 kilogramm |
A tésztához
liszt | 60 dekagramm | |
---|---|---|
tejföl | 2 evőkanál | |
tojássárgája | 2 darab | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
porcukor | 15 dekagramm | |
zsír vagy Rama | 20 dekagramm | |
szalakáli | 1 teáskanál | |
sütőpor | 1 darab |
Desszertek: Almás, krémes kocka a sok Sütemények , Krémes recept közül.
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit összegyúrtam, 3 cipóra osztottam, kinyújtottam és közepes méretű tepsi hátán egyenként megsütöttem. A krémhez a hozzávalókból a Rama kivételével sűrű pépet főztem, majd kihűtöttem. A Ramát kihabosítottam és a főzött krémmel jól összedolgoztam. Az almatöltelék: A reszelt almát kevés fahéjjal, mézzel és ek. Ramával addig főztem, amíg elfőtte a levét. Összeállítás: az alsó lapra az almatöltelék, rá a 2. lap, erre a vaníliás krém és a 3. lappal befedtem. Csokit gőz felett felolvasztottam és a sütit bevontam. Nagyon finom, omlós süti.