Feltöltve:

Almás, krémes sütemény

30
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

krem

cukor20 dekagramm
Ráma10 dekagramm
tej5 dl
liszt2 evőkanál
vaníliás cukor3 csomag
tojás2 darab

Töltelék

őrölt fahéj1 kávéskanál
cukor10 dekagramm
Ráma5 dekagramm
alma1 kilogramm

Tészta

liszt30 dekagramm
tejföl2 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
tojás1 darab
sütőpor0.5 csomag
cukor10 dekagramm
Ráma10 dekagramm

Desszertek: Almás, krémes sütemény a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A tésztához a lisztet a puha Ramával, a cukorral és a sütőporral összegyúrjuk. Belekeverjük a tojást és az 1-2 evőkanál tejfölt. A masszát 3 részre osztjuk és gáztepsi hátán 10 percig sütjük.

2

A krémhez a tojást a 2 evőkanál cukorral, a vaníliás cukorral és a liszttel jól összekeverjük. Hozzáadjuk a tejet és állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Közben a Ramát a maradék cukorral habosra keverjük és a kihűlt krémhez adjuk.

3

A töltelékhez az almát meghámozzuk, lereszeljük és a felforrósított Ramán megpároljuk. A cukorral és a fahéjjal ízesítjük.

4

Összeállítjuk a süteményt: az alsó tésztalapot megkenjük a krémmel, ráfektetünk egy tésztalapot, azon elkenjük az almatölteléket és beborítjuk a harmadik lappal. Ízlés szerint szeleteljük, porcukorral jól megszórjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem