Almás krumplistekercs
Almás krumplistekercs
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tojássárgája - 1 darab
  • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm
  • zsemlemorzsa - 1 evőkanál
  • tojás - 1 darab
  • tej - 1 dl
  • burgonya - 25 dekagramm
  • alma - 1 kilogramm
  • fahéj - 1 csipetnyi
  • finomliszt - 40 dekagramm
  • só - 1 csipetnyi
  • kristálycukor - 5 dekagramm
  • instant élesztő - 2 dekagramm

Elkészítés:

  1. A megfőtt, áttört, kihűlt krumplihoz adjuk a lisztet, majd a közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük a langyos tejben feloldott cukros élesztőt, és kb. 5-10 percig várunk, hogy a kovász megkeljen. Hozzáadjuk az olvasztott Ramát, a tojást, a cukrot és a sót, aztán meggyúrjuk a tésztát. Betakarjuk, és 30 percig kelesztjük.
  2. A tésztát 1 cm vastag négyzetre nyújtjuk, megszórjuk a fahéjjal és a reszelt citromhéjjal fűszerezett reszelt almával, mazsolával, cukorral és morzsával. Föltekerjük, és a kikent sütőlapra téve megkelesztjük.
  3. Ha megkelt, bekenjük tejes tojássárgájával, és előmelegített sütőben 25 percig sütjük 175 °C fokon.