Feltöltve:

Almás lepény

access_alarm 50
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

finomliszt0.5 kilogramm
porcukor12 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
sütőpor1 csomag
1 csipetnyi
Rama Vajas Íz25 dekagramm
tojás2 darab

A töltelékhez

alma2 kilogramm
zsemlemorzsa4 evőkanál
fahéj3 evőkanál

Desszertek: Almás lepény a sok

Elkészítés

1. lépés

A lisztet a porcukorral, a vaníliás cukorral, a sütőporral, a sóval, a Rama Vajas ízzel és a 2 tojással jól összegyúrjuk, majd kettévesszük. Az egyiket kinyújtjuk, és egy normál méretű tepsi aljára tesszük. Ezt megszórjuk a prézlivel és a fahéjjal. Erre reszeljük rá az almát (nem kell kinyomkodni!), majd kinyújtjuk a tészta másik felét, és rátesszük ennek a tetejére. Villával megszúrkáljuk, és egy felvert tojással megkenjük. 200 fokra felmelegítjük a sütőt, de ezt mindjárt visszavesszük 175-180 fokra. 10 pecig sütjük alsó melegítéssel, majd visszavesszük a hőfokot 160 fokra és pirosodásig sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 180"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem