Feltöltve:

Almás lepény

50
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

finomliszt0.5 kilogramm
porcukor12 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
sütőpor1 csomag
1 csipetnyi
Rama Vajas Íz25 dekagramm
tojás2 darab

A töltelékhez

alma2 kilogramm
zsemlemorzsa4 evőkanál
fahéj3 evőkanál

Desszertek: Almás lepény a sok

Elkészítés

1

A lisztet a porcukorral, a vaníliás cukorral, a sütőporral, a sóval, a Rama Vajas ízzel és a 2 tojással jól összegyúrjuk, majd kettévesszük. Az egyiket kinyújtjuk, és egy normál méretű tepsi aljára tesszük. Ezt megszórjuk a prézlivel és a fahéjjal. Erre reszeljük rá az almát (nem kell kinyomkodni!), majd kinyújtjuk a tészta másik felét, és rátesszük ennek a tetejére. Villával megszúrkáljuk, és egy felvert tojással megkenjük. 200 fokra felmelegítjük a sütőt, de ezt mindjárt visszavesszük 175-180 fokra. 10 pecig sütjük alsó melegítéssel, majd visszavesszük a hőfokot 160 fokra és pirosodásig sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem