Almás lepény
Hozzávalók
A tésztához
finomliszt | 0.5 kilogramm | |
---|---|---|
porcukor | 12 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
sütőpor | 1 csomag | |
só | 1 csipetnyi | |
Rama Vajas Íz | 25 dekagramm | |
tojás | 2 darab |
A töltelékhez
alma | 2 kilogramm | |
---|---|---|
zsemlemorzsa | 4 evőkanál | |
fahéj | 3 evőkanál |
Desszertek: Almás lepény a sok
Elkészítés
1
A lisztet a porcukorral, a vaníliás cukorral, a sütőporral, a sóval, a Rama Vajas ízzel és a 2 tojással jól összegyúrjuk, majd kettévesszük. Az egyiket kinyújtjuk, és egy normál méretű tepsi aljára tesszük. Ezt megszórjuk a prézlivel és a fahéjjal. Erre reszeljük rá az almát (nem kell kinyomkodni!), majd kinyújtjuk a tészta másik felét, és rátesszük ennek a tetejére. Villával megszúrkáljuk, és egy felvert tojással megkenjük. 200 fokra felmelegítjük a sütőt, de ezt mindjárt visszavesszük 175-180 fokra. 10 pecig sütjük alsó melegítéssel, majd visszavesszük a hőfokot 160 fokra és pirosodásig sütjük.