Feltöltve:

Almás lepény

40
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor20 dekagramm
liszt40 dekagramm
Ráma25 dekagramm
tojássárgája1 darab
tejföl1 doboz
sütőpor0.5 csomag

Töltelék

alma1 kilogramm
cukor1 kevés
vaníliás cukor1 csomag
fahéj1 darab
zsemlemorzsa1 kevés

Tetejére

tojásfehérje1 kevés

Desszertek: Almás lepény a sok

Elkészítés

1

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk és Ramával kikent tepsibe simítjuk. Zsemlemorzsával megszórjuk, erre tesszük a tölteléket. Az almát lereszeljük, levét kinyomkodjuk, cukorral és fahéjjal összekeverjük, majd rátesszük a tésztára. A tészta másik felével beborítjuk, ezt tojásfehérjével megkenjük és sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem