Almás lepény
Hozzávalók
cukor | 20 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 40 dekagramm | |
Ráma | 25 dekagramm | |
tojássárgája | 1 darab | |
tejföl | 1 doboz | |
sütőpor | 0.5 csomag |
Töltelék
alma | 1 kilogramm | |
---|---|---|
cukor | 1 kevés | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
fahéj | 1 darab | |
zsemlemorzsa | 1 kevés |
Tetejére
tojásfehérje | 1 kevés |
---|
Desszertek: Almás lepény a sok
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk és Ramával kikent tepsibe simítjuk. Zsemlemorzsával megszórjuk, erre tesszük a tölteléket. Az almát lereszeljük, levét kinyomkodjuk, cukorral és fahéjjal összekeverjük, majd rátesszük a tésztára. A tészta másik felével beborítjuk, ezt tojásfehérjével megkenjük és sütjük.