Almás marcipános piskóta
Hozzávalók
A tepsi kikenéséhez
Rama (kb) | 10 dekagramm |
---|
A tésztához
savanykás alma | 6 darab | |
---|---|---|
kristálycukor | 1 kevés | |
őrölt fahéj ízlés szerint | 1 kevés | |
vágott dió | 15 dekagramm | |
liszt | 25 dekagramm | |
olvasztott Rama | 10 dekagramm | |
porcukor | 10 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
tojás | 4 darab | |
tej | 2 dl | |
marcipánmassza (reszelve) | 10 dekagramm |
A díszítéshez
olvasztott csokoládé (el is maradhat) | 5 dekagramm |
---|
Desszertek: Almás marcipános piskóta a sok Piskóta recept közül.
Elkészítés
A tepsit vastagon kikenjük a Ramával, bőven megszórjuk kristálycukorral, rárakjuk a nem túl vékonyra darabolt almaszeleteket, megszórjuk kristálycukorral, majd őrölt fahéjjal, ezután pedig a darabos dióval.
200 fokra előmelegítjük a sütőt és betesszük karamellizálni addig, amíg a piskótánkat elkészítjük, kb. 15 percre.
Az egész tojásokat a cukrokkal,olvasztott vajjal keverőgéppel habosra keverjük(kb.8-10 perc),hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet,majd apránként a tejet és a reszelt marcipánmasszát.
A piskótát ráöntjük a tepsiben karamellizált almára és megsütjük 170 fokon kb. 30 perc alatt. A tepsiben kihűlt süteményt tálcára borítjuk úgy, hogy az almás-diós rész kerül felülre.
A csokit mikróban felolvasztjuk és a süteményre csurgatjuk. Egyszerű és finom süti.