Feltöltve:

Almás marcipános piskóta

80
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tepsi kikenéséhez

Rama (kb)10 dekagramm

A tésztához

savanykás alma6 darab
kristálycukor1 kevés
őrölt fahéj ízlés szerint1 kevés
vágott dió15 dekagramm
liszt25 dekagramm
olvasztott Rama10 dekagramm
porcukor10 dekagramm
sütőpor1 csomag
vaníliás cukor1 csomag
tojás4 darab
tej2 dl
marcipánmassza (reszelve)10 dekagramm

A díszítéshez

olvasztott csokoládé (el is maradhat)5 dekagramm

Desszertek: Almás marcipános piskóta a sok Piskóta recept közül.

Elkészítés

1

A tepsit vastagon kikenjük a Ramával, bőven megszórjuk kristálycukorral, rárakjuk a nem túl vékonyra darabolt almaszeleteket, megszórjuk kristálycukorral, majd őrölt fahéjjal, ezután pedig a darabos dióval.

2

200 fokra előmelegítjük a sütőt és betesszük karamellizálni addig, amíg a piskótánkat elkészítjük, kb. 15 percre.

3

Az egész tojásokat a cukrokkal,olvasztott vajjal keverőgéppel habosra keverjük(kb.8-10 perc),hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet,majd apránként a tejet és a reszelt marcipánmasszát.
A piskótát ráöntjük a tepsiben karamellizált almára és megsütjük 170 fokon kb. 30 perc alatt. A tepsiben kihűlt süteményt tálcára borítjuk úgy, hogy az almás-diós rész kerül felülre.

4

A csokit mikróban felolvasztjuk és a süteményre csurgatjuk. Egyszerű és finom süti.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem