Almás marcipános piskóta
Almás marcipános piskóta
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tepsi kikenéséhez

    • Rama (kb) - 10 dekagramm

    A tésztához

    • savanykás alma - 6 darab
    • kristálycukor - 1 kevés
    • őrölt fahéj ízlés szerint - 1 kevés
    • vágott dió - 15 dekagramm
    • liszt - 25 dekagramm
    • olvasztott Rama - 10 dekagramm
    • porcukor - 10 dekagramm
    • sütőpor - 1 csomag
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • tojás - 4 darab
    • tej - 2 dl
    • marcipánmassza (reszelve) - 10 dekagramm

    A díszítéshez

    • olvasztott csokoládé (el is maradhat) - 5 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tepsit vastagon kikenjük a Ramával, bőven megszórjuk kristálycukorral, rárakjuk a nem túl vékonyra darabolt almaszeleteket, megszórjuk kristálycukorral, majd őrölt fahéjjal, ezután pedig a darabos dióval.
    2. 200 fokra előmelegítjük a sütőt és betesszük karamellizálni addig, amíg a piskótánkat elkészítjük, kb. 15 percre.
    3. Az egész tojásokat a cukrokkal,olvasztott vajjal keverőgéppel habosra keverjük(kb.8-10 perc),hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet,majd apránként a tejet és a reszelt marcipánmasszát. A piskótát ráöntjük a tepsiben karamellizált almára és megsütjük 170 fokon kb. 30 perc alatt. A tepsiben kihűlt süteményt tálcára borítjuk úgy, hogy az almás-diós rész kerül felülre.
    4. A csokit mikróban felolvasztjuk és a süteményre csurgatjuk. Egyszerű és finom süti.