Almás-meggyes süteményem
Hozzávalók
krem
tej | 5 dl |
---|---|
vaníliás pudingpor | 2 púpos evőkanál |
Ráma | 25 dekagramm |
porcukor | 18 dekagramm |
Tészta
alma a tepsi méretétől függően (kb) | 1 kilogramm |
---|---|
liszt | 20 dekagramm |
porcukor | 18 dekagramm |
tojás | 5 darab |
víz | 5 evőkanál |
keserű kakaópor | 1 evőkanál |
sütőpor | 0.5 csomag |
vaníliás cukor | 1 csomag |
Teteje
tortabevonó, vagy bármilyen csokis krém | 1 tábla |
---|
Desszertek: Almás-meggyes süteményem a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
Az almát megpucolom, kicsutkázom és a fél almagerezdeket a fólióval bélelt tepsibe teszem. Minél szorosabban legyenek az almák. Előmelegítem a sütőt. A tojássárgákat a vízzel és a vaníliás cukorral kikeverem. A fehérjét a porcukorral kemény habbá verem. Hozzákeverem a sütőporos lisztes keveréket és a felét az almákra öntöm. A másik feléhez hozzáadom a kakaóport és beleöntöm a tepsibe. 180 fokon kb. 20-25 percig, vagy tűpróbáig sütjük. Megfőzöm a pudingot és megvárom amíg langyosra hűl. Közben a Ramát a porcukorral habosra verem, majd beleöntöm a pudingot és csomómentesre keverem. Ezt a krémet rátesszük a megsült lapra. Ha az alma nem jönne fel és alul marad, akkor érdemes megfordítani, hogy a tészta legyen felül. Később könnyebben tálalható. Hűtőbe tesszük egy-két órára és már fogyasztható is. A tetejére még meg nem kötött a csoki, magozott és félbevágott cseresznyét tettem, de akármilyen gyümölccsel helyettesíthető. Jó étvágyat a süteményhez.