Feltöltve:

Almás orzsatészta

50
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A töltelékhez

alma4 darab
barna cukor2 evőkanál
őrölt fahéj1 teáskanál

A tésztához

finomliszt8 dekagramm
zabpehely4 dekagramm
porcukor3 evőkanál
margarin10 dekagramm

Desszertek: Almás orzsatészta a sok

Elkészítés

1

A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A lisztből, a zabpehelyből, a cukorból és a margarinből omlós tésztát gyúrunk – kis konyhai keverőgéppel a legegyszerűbb.
Az almát megmossuk, meghámozzuk, a magházát kivágjuk, a húsát felszeleteljük.

2

Egy tűzálló tálat kikenünk, és az almaszeletekkel kibéleljük.
A barna cukrot és a fahéjat rászórjuk, majd a tésztát egyenletesen rámorzsoljuk.

3

A sütő középső rácsára tolva 20-25 percig sütjük, amíg az alma meg nem puhul, és a tészta aranybarna nem lesz.
Melegen tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem