Almás őszibarackos pite
Almás őszibarackos pite
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tojássárgája - 1 darab
  • Rama Vajas Íz - 200 gramm
  • víz - 1 evőkanál
  • cukor - 2 evőkanál
  • liszt - 2 pohár
  • alma - 5 darab
  • fahéj - 2 evőkanál
  • finomliszt - 2 evőkanál
  • sütőpor - 1 csomag
  • őszibarack - 2 darab

Elkészítés:

  1. A tésztához a hozzávalókat összekeverjük és amíg a tölteléket elkészítjük, fóliába csomagolva hűtőbe tesszük. A töltelékhez meghámozzuk és felszeleteljük az almát és a barackot. Hozzáadunk fél csésze cukrot, a reszelt citrom héját, a fahéjat és a lisztet. Ezt összekeverjük és állni hagyjuk.
  2. A tésztát két részre osztjuk. Egy nagyobb és egy kisebb részre. Mindkét gombócot kinyújtjuk. A nagyobb tésztát a Rama margarinnal kikent sütőforma aljára nyomkodjuk, majd ráhelyezzük a gyümölcsöt és a tetejére rárakjuk a tészta másik felét. Az oldalainál összenyomkodjuk az alsó tésztával és közepes lángon előmelegített sütőben 180 fokon, 40 perc alatt megsütjük.