Almás palacsinta
Almás palacsinta
  • timer15 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Tojás - 1 darab
  • Só - kevés
  • Cukor - 1 evőkanál
  • tej - 400 milliliter
  • Liszt - 150 gramm
  • Rama Vajas Íz - 50 gramm
  • alma (2 nagyobb) - 500 gramm

Elkészítés:

  1. A tojást a cukorral, sóval és a tej felével keverjük ki. Adjuk hozzá a lisztet és a tej másik felével keverjük csomómentesre. Végül keverjük hozzá az olvasztott Rama Vajas Ízt is.
  2. Az almát hámozzuk meg és nagylyukú reszelőn reszeljük le. Nyomkodjuk ki a levét, majd keverjük hozzá a tejszínsűrűségű palacsintatésztához.
  3. A forró palacsintasütőt kenjük meg olvasztott margarinnal, és ebben süssük meg a tésztát a hagyományos palacsintánál kissé vastagabbra.
  4. Még forrón, porcukorral meghintve tálaljuk.

Sütéshez