Almás palacsinta
Hozzávalók
finomliszt | 35 dekagramm |
---|---|
tojás | 2 darab |
só | 1 csipetnyi |
cukor | 1 teáskanál |
tej | 1 darab |
szódavíz | 1 darab |
alma | 3 darab |
Ráma | 3 dekagramm |
fahéj | 1 darab |
porcukor | 1 darab |
Desszertek: Almás palacsinta a sok Palacsinta recept közül.
Elkészítés
1
A hozzávalókat simára keverjük annyi szódavízzel és tejjel, hogy ne legyen túl folyós, de sűrű sem. Vékonyra felszeleteljük a meghámozott almát, majd Ramával megpároljuk. A serpenyőt egy ecsettel olajjal kikenjük minden sütés előtt. A palacsintasütőbe egy közepes merítőkanál masszát öntünk a felforrósított olajra. A tésztára rárakunk 8-10 szelet almát, ezeket egy kicsit bele is nyomkodjuk a tésztába, fahéjjal elkevert cukorral megszórjuk, majd végül vékonyan leöntjük egy újabb kanál tésztával és a szokásos módon megsütjük. Egy személyre 1-2 ilyen töltött palacsintát számítunk. Fahéjas porcukorral megszórjuk és fogyaszthatjuk is. Nagyon finom.