Feltöltve:

Almás palacsinta diós töltelékkel

access_alarm 50
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A palacsintatésztához

liszt25 dekagramm
tojás2 darab
étolaj1 dl
tej3 dl
szódavíz1 darab
cukor1 evőkanál
1 kevés
reszelt alma50 dekagramm
fahéj1 teáskanál

A sütéshez

olaj1 darab

A töltelékhez

darált dió15 dekagramm
porcukor ízlés szerint1 adag

Desszertek: Almás palacsinta diós töltelékkel a sok Palacsinta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Egy dl tejet elkeverünk a tojásokkal, 1 kanálka porcukorral, teszünk bele 25 dkg lisztet, jól eldolgozzuk és feleresztjük annyi tejjel, vagy szódavízzel, hogy se híg, se sűrű ne legyen. Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat is. Ettől lesz gyenge a tésztája. A meghámozott almát lereszeljük, kevés fahéjas cukorral megszórjuk, majd a levét kifacsarjuk és a palacsintatésztához keverjük. Ha sűrű lenne, akkor tejet, vagy vizet keverünk hozzá. A palacsintákat kisütjük, elég vastag tésztája lesz. Nagyon finom.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 5
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem