Feltöltve:

Almás palacsinta diós töltelékkel

50
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A palacsintatésztához

liszt25 dekagramm
tojás2 darab
étolaj1 dl
tej3 dl
szódavíz1 darab
cukor1 evőkanál
1 kevés
reszelt alma50 dekagramm
fahéj1 teáskanál

A sütéshez

olaj1 darab

A töltelékhez

darált dió15 dekagramm
porcukor ízlés szerint1 adag

Desszertek: Almás palacsinta diós töltelékkel a sok Palacsinta recept közül.

Elkészítés

1

Egy dl tejet elkeverünk a tojásokkal, 1 kanálka porcukorral, teszünk bele 25 dkg lisztet, jól eldolgozzuk és feleresztjük annyi tejjel, vagy szódavízzel, hogy se híg, se sűrű ne legyen. Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat is. Ettől lesz gyenge a tésztája. A meghámozott almát lereszeljük, kevés fahéjas cukorral megszórjuk, majd a levét kifacsarjuk és a palacsintatésztához keverjük. Ha sűrű lenne, akkor tejet, vagy vizet keverünk hozzá. A palacsintákat kisütjük, elég vastag tésztája lesz. Nagyon finom.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem