Feltöltve:

Almas Pite

access_alarm 35
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt50 dekagramm
Ráma25 dekagramm
tojás1 darab
tejföl1 kis
sütőpor1 darab
cukor3 marék
vaníliás cukor1 csomag
zsemlemorzsa1 darab

A töltelékhez

piros alma2.5 kilogramm
cukor6 evőkanál
fahéj2 púpos kávéskanál

Desszertek: Almas Pite a sok Pite recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Az almát meghámozzuk, és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Lábasban 6 evőkanál cukorral, erős lángon megpároljuk, hogy elpárologjon a leve. Amikor kihűlt, 2 púpos teáskanálnyi fahéjjal ízesítjük.

2. lépés

A tésztához a lisztet, a tojást, a tejfölt, a sütőport, a vaníliás cukrot, és a „3 marék cukrot" összegyúrjuk tésztává. Kettészedjük alsó és felső lapnak.

3. lépés

Az alsó tésztalapot tepsiformára nyújtjuk, majd a párolt almát rárakjuk és egyenletesen elosztjuk. Egy kevés zsemlemorzsával megszórjuk.

4. lépés

Kinyújtjuk a másik tésztát is, és az alma tetejére fektetjük. A szélét benyomkodjuk, majd villával megszurkáljuk a tetejét.

5. lépés

Előmelegített sütőben, 160 fokon, 40 perc alatt készre sütjük. Várunk amíg kihűl, majd kockákra szeleteljük és porcukorral a tetején tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem