Almás pite
Hozzávalók
alma | 1.5 kilogramm | |
---|---|---|
citrom leve | 1 darab | |
sima liszt | 40 dekagramm | |
rétesliszt | 10 dekagramm | |
Ráma | 20 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi | |
van.cukor | 1 darab | |
kristálycukor | 10 dekagramm | |
tejföl | 2 evőkanál | |
darált háztartási keksz | 3 marék | |
sütőpor | 1 darab | |
fahéj | 1 darab | |
tojás | 1 darab | |
tojássárgája | 1 darab | |
tojásfehérje a kenéshez | 1 darab |
Desszertek: Almás pite a sok Pite recept közül.
Elkészítés
1
Almát meghámoztam és legyalultam.
2
A tésztához való szárazanyagokat - kivéve darált kekszet - összekevertem. Beledolgoztam a tojásokat, a Ramát és a tejfölt, majd egy órára hűtőbe tettem. Egy óra múlva a fele tésztát tepsi méretűre nyújtottam.
3
Ramával kikent, lisztezett tepsibe tettem úgy, hogy legyen széle is. Megszurkáltam villával, megkentem a fehérjével és megszórtam 2 e.k darált keksszel, majd erre tettem a kinyomkodott almát. Ezt is megszórtam 2 ek keksszel, majd kinyújtottam a maradék tésztát és rátettem a töltelékre. Ezt is megszurkáltam és lekentem a tojásfehérjével. Kb. 180-200°C-os sütőben 35-40 percig sütöttem.