Almás pite
Hozzávalók
A tésztához
Ráma | 30 dekagramm | |
---|---|---|
finomliszt | 40 dekagramm | |
rétesliszt | 10 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
só | 1 csipetnyi | |
tojás | 2 darab | |
cukor | 15 dekagramm | |
tejföl | 1 kevés |
A töltelékhez
alma | 1.5 kilogramm | |
---|---|---|
cukor vagy méz ízlés szerint | 1 kevés | |
őrölt fahéj | 1 kevés | |
darált dió | 5 dekagramm |
A tészta lekenéséhez
tojássárgája | 1 darab |
---|
Desszertek: Almás pite a sok Pite recept közül.
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Ha nem akar összeállni egy kevés tejföllel összeállítjuk a tésztát, majd két részre osztjuk. A töltelékhez az almát meghámozzuk, lereszeljük, cukorral, fahéjjal megpároljuk. A tészta felét egy 25x39 cm-es tepsibe terítjük, megszórjuk darált dióval. A kihűlt tölteléket rátesszük, elsimítjuk és a másik fele tésztával befedjük, majd tojássárgával lekenjük. A tésztát villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben megsütjük.