Almás pite
Hozzávalók
cukor | 25 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 40 dekagramm | |
Ráma | 20 dekagramm | |
tojássárgája | 2 darab | |
tejföl | 2 dl | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
alma (kb) | 1.5 kilogramm | |
őrölt fahéj | 1 kevés | |
darált dió | 1 kevés | |
lekvár | 2 evőkanál | |
tojás a kenéshez | 1 egész |
Desszertek: Almás pite a sok Pite recept közül.
Elkészítés
1
A lisztet, Ramát, 10 dkg cukrot, a tojások sárgáját, 1 vaníliás cukrot és a tejfölt jól összedolgozzuk. Amíg a töltelék elkészül, hűtőben pihentetjük. Az almát megpucoljuk, kivesszük a magházukat, megmossuk, lereszeljük. Kinyomkodjuk, majd egy kicsit dinszteljük 15 dkg cukorral, 1 vaníliával és ízlés szerinti fahéjjal. A tésztát felezzük meg. Az egyiket nyújtsuk tepsibe, kenjük meg lekvárral, hintsük meg darált dióval, majd tegyük rá az almát és fedjük be a másik tésztával. A tetejét kenjük meg egy tojással és süssük aranysárgára. A tetejére porcukrot szórunk.