Almás pite
Hozzávalók
finomliszt | 0.5 kilogramm | |
---|---|---|
hideg Rama | 15 dekagramm | |
só | 1 teáskanál | |
kristálycukor | 20 dekagramm | |
tojás | 1 egész | |
sütőpor | 1 csomag | |
tejföl | 1 pohár |
Desszertek: Almás pite a sok Pite recept közül.
Elkészítés
1
Fél kg lisztbe 15 dkg hideg Ramát belemorzsolunk. Beleteszünk 1 mokkáskanál sót, 20 dkg kristálycukrot, 1 egész tojást, majd hozzáadunk egy csomag sütőport és egy pohár tejfölt. Összegyúrjuk. Ramával kikenünk és kevés liszttel megszórunk egy közepes méretű tepsit, majd a tészta 2/3 részét, amelyet gyúródeszkán picit kinyújtottunk, beletesszük. Az almatöltelékhez fél csomag vaníliás cukrot, mazsolát és törött fahéjat tegyünk, valamint zsemlemorzsát. A tészta maradék felét is kinyújtjuk és betakarjuk a tölteléket. Egy egész tojással megkenjük a tetejét, majd óvatosan villával megszurkáljuk és 30-40 percig sütjük. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.