Almás pite
Almás pite
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • finomliszt - 0.5 kilogramm
  • hideg Rama - 15 dekagramm
  • só - 1 teáskanál
  • kristálycukor - 20 dekagramm
  • tojás - 1 egész
  • sütőpor - 1 csomag
  • tejföl - 1 pohár

Elkészítés:

  1. Fél kg lisztbe 15 dkg hideg Ramát belemorzsolunk. Beleteszünk 1 mokkáskanál sót, 20 dkg kristálycukrot, 1 egész tojást, majd hozzáadunk egy csomag sütőport és egy pohár tejfölt. Összegyúrjuk. Ramával kikenünk és kevés liszttel megszórunk egy közepes méretű tepsit, majd a tészta 2/3 részét, amelyet gyúródeszkán picit kinyújtottunk, beletesszük. Az almatöltelékhez fél csomag vaníliás cukrot, mazsolát és törött fahéjat tegyünk, valamint zsemlemorzsát. A tészta maradék felét is kinyújtjuk és betakarjuk a tölteléket. Egy egész tojással megkenjük a tetejét, majd óvatosan villával megszurkáljuk és 30-40 percig sütjük. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.