Feltöltve:

Almás pite

access_alarm 70
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt50 dekagramm
puha Rama20 dekagramm
cukor10 dekagramm
tojás1 egész
doboz tejföl1 kis
sütőpor0.5 csomag
1 csipetnyi
búzadara2 evőkanál

A töltelékhez

alma1.5 kilogramm
cukor1 kevés
vaníliás cukor3 csomag

Desszertek: Almás pite a sok Pite recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A Ramát a cukorral és a tojássárgával habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a csipetnyi sót és a tejfölt. Összedolgozzuk, majd fóliába csomagolva fél óráig a hűtőben pihentetjük. Addig meghámozzuk az almát, majd lereszeljük, megcukrozzuk és rövid ideig állni hagyjuk. A tésztát kétfelé osztjuk és kinyújtjuk. Az egyik lapot beletesszük a tepsibe. Meghintjük búzadarával, hogy az alma levét felszívja, majd a kifacsart almát szétterítjük a tésztalapon. Ismét meghintjük búzadarával, majd befedjük a másik, kinyújtott tésztalappal. Tetejét bekenjük a tojásfehérjével. Villával megszurkáljuk és 180 C-on kb. 40 percig sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 5
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem