Almás pite
Hozzávalók
A tésztához
liszt | 50 dekagramm |
---|---|
puha Rama | 20 dekagramm |
cukor | 10 dekagramm |
tojás | 1 egész |
doboz tejföl | 1 kis |
sütőpor | 0.5 csomag |
só | 1 csipetnyi |
búzadara | 2 evőkanál |
A töltelékhez
alma | 1.5 kilogramm |
---|---|
cukor | 1 kevés |
vaníliás cukor | 3 csomag |
Desszertek: Almás pite a sok Pite recept közül.
Elkészítés
1
A Ramát a cukorral és a tojássárgával habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a csipetnyi sót és a tejfölt. Összedolgozzuk, majd fóliába csomagolva fél óráig a hűtőben pihentetjük. Addig meghámozzuk az almát, majd lereszeljük, megcukrozzuk és rövid ideig állni hagyjuk. A tésztát kétfelé osztjuk és kinyújtjuk. Az egyik lapot beletesszük a tepsibe. Meghintjük búzadarával, hogy az alma levét felszívja, majd a kifacsart almát szétterítjük a tésztalapon. Ismét meghintjük búzadarával, majd befedjük a másik, kinyújtott tésztalappal. Tetejét bekenjük a tojásfehérjével. Villával megszurkáljuk és 180 C-on kb. 40 percig sütjük.