Feltöltve:

Almás pite 2

0
Közepes
1 fő
favorite_border 1

Hozzávalók

A töltelékhez

zsemlemorzsa1 kevés
Fahéj1 kevés
kristálycukor15 dekagramm
alma1 kilogramm

A tésztához

rum2 evőkanál
citrom reszelt héja1 darab
tojássárgája2 darab
Dr. Oetker Sütőpor1 csomag
porcukor30 dekagramm
finomliszt75 dekagramm
Ráma30 dekagramm

Desszertek: Almás pite 2 a sok Pite recept közül.

Elkészítés

1

A Ramát elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, a sütőport, a citrom reszelt héját és a rumot. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, szétosztjuk két részre és fóliával letakarva fél órát pihentetjük a hűtőszekrényben. Ezen idő alatt lereszeljük az almát, levét kicsavarjuk, majd elkeverjük a cukorral illetve a fahéjjal. (ha túl lédúsnak ítéljük, hozzáadunk egy kis zsemlemorzsát) A tepsit Ramával kikenjük és megszórjuk zsemlemorzsával. Egyletesen ráreszeljük a tészta első felét (legjobb, ha a tésztát három kisebb darabra osztjuk, így könnyebben végezhetjük a reszelést). A tésztán elosztjuk az almát és erre ráreszeljük a tészta második felét. Előmelegített sütőben 200 °C-nál 45 percig (hőlégkeveréses sütőben 180 °C-nál 40 percig). Ha a pite megsült, megszórhatjuk még porcukorral is.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem