Almás pite
Almás pite
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 20 dekagramm
  • tojás - 2 darab
  • cukor - 2 evőkanál
  • liszt - 40 dekagramm
  • alma - 1 kilogramm
  • só - 1 csipetnyi
  • sütőpor - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A reszelt almát a cukorral és a fahéjjal kicsit megpároljuk, hogy levet eresszen. A tészta hozzávalóit 1 tojással összegyúrjuk, és két cipóra osztjuk. Az elsőt kinyújtjuk, és a tepsibe terítjük, melyet kikenni nem kell. Majd vastagon megszórjuk zsemlemorzsával. Erre simítjuk a tölteléket, majd újra a zsemlemorzsa következik.
  2. A második cipót is kinyújtjuk, és befedjük vele a tésztát. A lehulló tésztadarabokból lehet a tetejére rácsot csinálni. A tetejére szánt tojást habosra felverjük, és ezzel kenjük meg. Gázsütőnél 4-es fokozaton vagy 200 C fokon 40 perc alatt aranybarnára sütjük.