Feltöltve:

Almás pite

70
Könnyű
1 fő
favorite_border 2

Hozzávalók

A töltelékhez

zsemlemorzsa5 evőkanál
savanykás alma1 kilogramm
őrölt fahéj1 teáskanál
édesítőpor3 evőkanál

A tepsi kikenéséhez

finomliszt1 púpos evőkanál
Ráma2 dekagramm

A tetejére

édesítőpor2 evőkanál

A tésztához

tejföl1 pohár
finomliszt50 dekagramm
tojás1 darab
édesítőpor olyan az állaga, mint a porcukornak3 evőkanál
Ráma20 dekagramm

Desszertek: Almás pite a sok Pite recept közül.

Elkészítés

1

Először a tölteléket készítjük el. Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, fahéjjal és édesítővel összekeverjük. Miután az alma egy kis levet enged, a zsemlemorzsát beledolgozzuk.

2

A tésztához a Ramát a liszttel elmorzsoljuk, majd a tejföllel, a tojással, az édesítőporral összegyúrjuk és két részre osztjuk. Egy 25x35 centis tepsit Ramával kikenünk, belisztezünk.

3

Az egyik tésztát kinyújtjuk, a tepsibe tesszük, az almás tölteléket egyenletesen ráterítjük. A másik tésztalappal befedjük, villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 32 percig sütjük.

4

Kicsit hűlni hagyjuk, végül kockákra vágjuk. Tálaláskor édesítőport szitálunk a tetejére.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem