Almás pite
Hozzávalók
A töltelékhez
zsemlemorzsa | 5 evőkanál |
---|---|
savanykás alma | 1 kilogramm |
őrölt fahéj | 1 teáskanál |
édesítőpor | 3 evőkanál |
A tepsi kikenéséhez
finomliszt | 1 púpos evőkanál |
---|---|
Ráma | 2 dekagramm |
A tetejére
édesítőpor | 2 evőkanál |
---|
A tésztához
tejföl | 1 pohár |
---|---|
finomliszt | 50 dekagramm |
tojás | 1 darab |
édesítőpor olyan az állaga, mint a porcukornak | 3 evőkanál |
Ráma | 20 dekagramm |
Desszertek: Almás pite a sok Pite recept közül.
Elkészítés
Először a tölteléket készítjük el. Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, fahéjjal és édesítővel összekeverjük. Miután az alma egy kis levet enged, a zsemlemorzsát beledolgozzuk.
A tésztához a Ramát a liszttel elmorzsoljuk, majd a tejföllel, a tojással, az édesítőporral összegyúrjuk és két részre osztjuk. Egy 25x35 centis tepsit Ramával kikenünk, belisztezünk.
Az egyik tésztát kinyújtjuk, a tepsibe tesszük, az almás tölteléket egyenletesen ráterítjük. A másik tésztalappal befedjük, villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 32 percig sütjük.
Kicsit hűlni hagyjuk, végül kockákra vágjuk. Tálaláskor édesítőport szitálunk a tetejére.