Feltöltve:

Almás pite

access_alarm 70
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 1

Hozzávalók

A töltelékhez

zsemlemorzsa5 evőkanál
savanykás alma1 kilogramm
őrölt fahéj1 teáskanál
édesítőpor3 evőkanál

A tepsi kikenéséhez

finomliszt1 púpos evőkanál
Ráma2 dekagramm

A tetejére

édesítőpor2 evőkanál

A tésztához

tejföl1 pohár
finomliszt50 dekagramm
tojás1 darab
édesítőpor olyan az állaga, mint a porcukornak3 evőkanál
Ráma20 dekagramm

Desszertek: Almás pite a sok Pite recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Először a tölteléket készítjük el. Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, fahéjjal és édesítővel összekeverjük. Miután az alma egy kis levet enged, a zsemlemorzsát beledolgozzuk.

2. lépés

A tésztához a Ramát a liszttel elmorzsoljuk, majd a tejföllel, a tojással, az édesítőporral összegyúrjuk és két részre osztjuk. Egy 25x35 centis tepsit Ramával kikenünk, belisztezünk.

3. lépés

Az egyik tésztát kinyújtjuk, a tepsibe tesszük, az almás tölteléket egyenletesen ráterítjük. A másik tésztalappal befedjük, villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 32 percig sütjük.

4. lépés

Kicsit hűlni hagyjuk, végül kockákra vágjuk. Tálaláskor édesítőport szitálunk a tetejére.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem