Almás pite
Hozzávalók
tojássárgája | 3 darab | |
---|---|---|
Rama Vajas Íz | 15 dekagramm | |
cukor | 15 dekagramm | |
tej | 1 evőkanál | |
liszt | 50 dekagramm | |
alma | 1 kilogramm | |
sütőpor | 1 csomag |
Desszertek: Almás pite a sok Pite recept közül.
Elkészítés
1
A Rama margarint és a lisztet eldörzsöljük, belerakjuk a tojást, a sütőport, a cukrot, a tojássárgát és a tejet, vagy a tejfölt. Rétestészta keménységűre gyúrjuk és két cipóra osztjuk.
2
Az első cipót kinyújtjuk, tepsibe terítjük, melyet kikenni nem kell. Erre simítjuk a reszelt almát, amit előtte fahéjas cukorral ízesítettünk.
3
A második cipót is kinyújtjuk és befedjük vele a tölteléket. A tészta tetejét tojásfehérjével megkenjük. 200 °C-on 40 perc alatt aranybarnára sütjük.