Almás pite
Almás pite
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person8 fő

Hozzávalók:

  • tojássárgája - 3 darab
  • Rama Vajas Íz - 15 dekagramm
  • cukor - 15 dekagramm
  • tej - 1 evőkanál
  • liszt - 50 dekagramm
  • alma - 1 kilogramm
  • sütőpor - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A Rama margarint és a lisztet eldörzsöljük, belerakjuk a tojást, a sütőport, a cukrot, a tojássárgát és a tejet, vagy a tejfölt. Rétestészta keménységűre gyúrjuk és két cipóra osztjuk.
  2. Az első cipót kinyújtjuk, tepsibe terítjük, melyet kikenni nem kell. Erre simítjuk a reszelt almát, amit előtte fahéjas cukorral ízesítettünk.
  3. A második cipót is kinyújtjuk és befedjük vele a tölteléket. A tészta tetejét tojásfehérjével megkenjük. 200 °C-on 40 perc alatt aranybarnára sütjük.