Almás pite, ahogy Niki készíti
Hozzávalók
finomliszt | 30 dekagramm | |
---|---|---|
sütőpor | 0.5 csomag | |
Ráma | 12 dekagramm | |
porcukor | 40 dekagramm | |
tojás | 2 darab | |
tejföl | 2 evőkanál | |
alma | 2.5 kilogramm | |
őrölt fahéj | 2 teáskanál |
Desszertek: Almás pite, ahogy Niki készíti a sok Pite recept közül.
Elkészítés
Meghámozzuk az almát és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A lereszelt almára 25 dkg porcukrot és 2 teáskanál őrölt fahéjat teszünk, jól összeforgatjuk és 30 percig állni hagyjuk
A 30 dkg lisztbe elkeverjük a fél csomag sütőport, majd belemorzsoljuk a 12 dkg Ramát.
A 2 tojást kikeverjük a 15 dkg porcukorral és hozzáadjuk az előzőekhez. A liszttel elkevert sütőporba és Rama morzsalékba. Ehhez az egészhez hozzáadjuk a 2 evőkanál tejfölt.
A tésztát ketté szedem és az egyik felét a kikent tepsi aljára fektetem. A tepsibe tett tésztára rátesszük a kifacsart almareszeléket.
Ha ez is meg van, rátesszük a tészta másik felét, tojással megkenjük és villával megszurkáljuk, majd az előmelegített sütőbe tesszük.