Feltöltve:

Almás pite omlós és nagyon finom

50
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt30 dekagramm
Ráma25 dekagramm
1 csipetnyi
sütőpor1 csomag
tojás + 1 db tojás a kenéshez1 darab
citrom reszelt héja1 darab

A töltelékhez

alma1 kilogramm
fahéj1 csapott evőkanál
cukor15 dekagramm
sárgabaracklekvár2 evőkanál
citrom reszelt héja1 darab
darált dió3 marék

Desszertek: Almás pite omlós és nagyon finom a sok Pite recept közül.

Elkészítés

1

A tészta hozzávalóit összegyúrom, ha még nem állna össze eléggé, egy pici langyos tejet, csak amennyit felvesz, hozzáadok, majd az így kapott tésztát kigyúrom, ketté választom, és 10 percet pihentetem. Addig elkészítem a tölteléket.

2

Az almákat meghámozom, lereszelem, a fahéjjal, cukorral, citromhéjjal ízesítem.

3

Az első tésztát kinyújtom tepsi formájúra, megkenem a sárgabarack lekvárral, meghintem a darált dióval, ráhalmozom és elsimítom a lereszelt és már ízesített almát. Ezután a másik tésztát is kinyújtom, és az almás töltelék tetejét beborítom vele. Villával megszurkálom, a keletkező gőz miatt, majd tojással lekenem, és 15-20 perc alatt közepes lángon megsütöm.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem