Almás pite omlós és nagyon finom
Hozzávalók
A tésztához
liszt | 30 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 25 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi | |
sütőpor | 1 csomag | |
tojás + 1 db tojás a kenéshez | 1 darab | |
citrom reszelt héja | 1 darab |
A töltelékhez
alma | 1 kilogramm | |
---|---|---|
fahéj | 1 csapott evőkanál | |
cukor | 15 dekagramm | |
sárgabaracklekvár | 2 evőkanál | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
darált dió | 3 marék |
Desszertek: Almás pite omlós és nagyon finom a sok Pite recept közül.
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrom, ha még nem állna össze eléggé, egy pici langyos tejet, csak amennyit felvesz, hozzáadok, majd az így kapott tésztát kigyúrom, ketté választom, és 10 percet pihentetem. Addig elkészítem a tölteléket.
Az almákat meghámozom, lereszelem, a fahéjjal, cukorral, citromhéjjal ízesítem.
Az első tésztát kinyújtom tepsi formájúra, megkenem a sárgabarack lekvárral, meghintem a darált dióval, ráhalmozom és elsimítom a lereszelt és már ízesített almát. Ezután a másik tésztát is kinyújtom, és az almás töltelék tetejét beborítom vele. Villával megszurkálom, a keletkező gőz miatt, majd tojással lekenem, és 15-20 perc alatt közepes lángon megsütöm.