Feltöltve:

Almást pite Sánta Laciéktól - Rama Academy

access_alarm 90
cake Könnyű
person_outline 6 fő
favorite_border 2

Hozzávalók

A tésztához

Liszt500 gramm
Rama Sütőmargarin250 gramm
porcukor90 gramm
tojássárgája2 darab
tejföl3 evőkanál

A töltelékhez

alma2 kilogramm
Cukor100 gramm
citrom reszelt héja0,5 darab
őrölt fahéj1 teáskanál
darált dió50 gramm
Tojás1 darab
porcukorízlés szerint adag

Most egy olyan receptet mutatunk, amivel képtelenség mellé lőni! A Rama Academy – home edition legújabb epizódjában Sánta Laci és felesége, Juliska ezúttal egyik kedvenc sütijüknek, az almás pitének állnak neki! Tarts velünk és tanuld meg az elkészítésének fortélyait! A Rama Academy - home edition többi videóját YouTube csatornánkon követheted!

Elkészítés

1. lépés

A tészta hozzávalóit morzsoljuk össze, és kanalanként adjuk hozzá a tejfölt, amíg jól gyúrható tésztát kapunk. Osszuk két részre, formázzunk két cipót. Folpackba csomagolva pihentessük hűtőben fél órán át minimum.

2. lépés

A töltelékhez az almát hámozzuk meg, vágjuk ki a magházát és reszeljük le vagy szeleteljük fel.
Egy nagyobb edényben keverjük el a cukorral, citrom reszelt héjával és fahéjjal. Pároljuk meg, amíg a levét nagyjából elfőtte. Hagyjuk teljesen kihűlni.

3. lépés

Az egyik tésztacipót lisztezett deszkán nyújtsuk ki, majd a nyújtófa segítségével helyezzük a tepsibe. Szórjuk rá a darált diót, majd terítsük el rajta a fahéjas-almás tölteléket.

4. lépés

Nyújtsuk ki a tészta másik felét, és fedjük be vele az almás réteget.

5. lépés

Szúrkáljuk meg a villával, majd kenjük le a felvert tojással. A villával megmintázhatjuk a tészta tetejét (átlósan egyenes vagy hullámos vonalakat húzzunk bele).

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 100"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 110"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem