Almást pite Sánta Laciéktól - Rama Academy
Hozzávalók
A tésztához
Liszt | 500 gramm | |
---|---|---|
Rama Sütőmargarin | 250 gramm | |
porcukor | 90 gramm | |
tojássárgája | 2 darab | |
tejföl | 3 evőkanál |
A töltelékhez
alma | 2 kilogramm | |
---|---|---|
Cukor | 100 gramm | |
citrom reszelt héja | 0,5 darab | |
őrölt fahéj | 1 teáskanál | |
darált dió | 50 gramm | |
Tojás | 1 darab | |
porcukor | ízlés szerint adag |
Most egy olyan receptet mutatunk, amivel képtelenség mellé lőni! A Rama Academy – home edition legújabb epizódjában Sánta Laci és felesége, Juliska ezúttal egyik kedvenc sütijüknek, az almás pitének állnak neki! Tarts velünk és tanuld meg az elkészítésének fortélyait! A Rama Academy - home edition többi videóját YouTube csatornánkon követheted!
Elkészítés
A tészta hozzávalóit morzsoljuk össze, és kanalanként adjuk hozzá a tejfölt, amíg jól gyúrható tésztát kapunk. Osszuk két részre, formázzunk két cipót. Folpackba csomagolva pihentessük hűtőben fél órán át minimum.
A töltelékhez az almát hámozzuk meg, vágjuk ki a magházát és reszeljük le vagy szeleteljük fel.
Egy nagyobb edényben keverjük el a cukorral, citrom reszelt héjával és fahéjjal. Pároljuk meg, amíg a levét nagyjából elfőtte. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Az egyik tésztacipót lisztezett deszkán nyújtsuk ki, majd a nyújtófa segítségével helyezzük a tepsibe. Szórjuk rá a darált diót, majd terítsük el rajta a fahéjas-almás tölteléket.
Nyújtsuk ki a tészta másik felét, és fedjük be vele az almás réteget.
Szúrkáljuk meg a villával, majd kenjük le a felvert tojással. A villával megmintázhatjuk a tészta tetejét (átlósan egyenes vagy hullámos vonalakat húzzunk bele).