Almást pite Sánta Laciéktól - Rama Academy
Almást pite Sánta Laciéktól - Rama Academy
  • timer90 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • Liszt - 500 gramm
    • Rama Sütőmargarin - 250 gramm
    • porcukor - 90 gramm
    • tojássárgája - 2 darab
    • tejföl - 3 evőkanál

    A töltelékhez

    • alma - 2 kilogramm
    • Cukor - 100 gramm
    • citrom reszelt héja - darab
    • őrölt fahéj - 1 teáskanál
    • darált dió - 50 gramm
    • Tojás - 1 darab
    • porcukor - adag

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóit morzsoljuk össze, és kanalanként adjuk hozzá a tejfölt, amíg jól gyúrható tésztát kapunk. Osszuk két részre, formázzunk két cipót. Folpackba csomagolva pihentessük hűtőben fél órán át minimum.
    2. A töltelékhez az almát hámozzuk meg, vágjuk ki a magházát és reszeljük le vagy szeleteljük fel. Egy nagyobb edényben keverjük el a cukorral, citrom reszelt héjával és fahéjjal. Pároljuk meg, amíg a levét nagyjából elfőtte. Hagyjuk teljesen kihűlni.
    3. Az egyik tésztacipót lisztezett deszkán nyújtsuk ki, majd a nyújtófa segítségével helyezzük a tepsibe. Szórjuk rá a darált diót, majd terítsük el rajta a fahéjas-almás tölteléket.
    4. Nyújtsuk ki a tészta másik felét, és fedjük be vele az almás réteget.
    5. Szúrkáljuk meg a villával, majd kenjük le a felvert tojással. A villával megmintázhatjuk a tészta tetejét (átlósan egyenes vagy hullámos vonalakat húzzunk bele).