Almás pitetorta
Hozzávalók
A tésztához
liszt | 40 dekagramm |
---|---|
Ráma | 25 dekagramm |
tojássárgája | 4 darab |
porcukor | 12 dekagramm |
sütőpor | 0.5 csomag |
citrom reszelt héja | 1 darab |
A töltelékhez
alma reszelve, párolva | 1 kilogramm |
---|---|
őrölt fahéj | 1 kevés |
méz vagy cukor | 1 kevés |
vaníliás pudingpor | 1 csomag |
A forma kikenéséhez
Ráma | 1 darab |
---|
A pite tészta szórásához
zsemlemorzsa | 1 adag |
---|
Desszertek: Almás pitetorta a sok Pite recept közül.
Elkészítés
1
A tészta összes hozzávalóit összegyúrjuk. 2/3 részével kibéleljük a formánkat, megszórjuk morzsával és az előzőleg elkészített töltelékkel, amit kihűtöttünk és a vanília pudingporral összekevertünk megtöltjük, majd egyenletesen elsimítjuk. A maradék tésztát ráreszeljük és megsütjük.