Feltöltve:

Almás-pudingos kedvenc

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tésztához

cukor20 dekagramm
liszt40 dekagramm
Ráma25 dekagramm
tej1 dl
tojás2 darab
sütőpor1 csomag
vaníliás cukor1 csomag

Töltelékhez

vékonyra szeletelt alma1 kilogramm
cukor30 dekagramm
vaníliás pudingpor3 csomag

Desszertek: Almás-pudingos kedvenc a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A tésztához a Ramát a cukorral, a tojásokkal, a sütőporral, a vaníliás cukorral és a liszttel összevegyítjük, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy a massza jól gyúrható legyen. A töltelékhez az almát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk és 5 dl vízben megpároljuk. Közben a pudingport és a cukrot 2,5 dl vízzel kikeverjük, a forró almapéphez öntjük, majd összeforraljuk. A tésztát két részre osztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk és Ramával kikent, lisztezett, nagy gáztepsibe terítjük. Rákanalazzuk a meleg almapépet. Ezt a tészta másik feléből nyújtott lappal betakarjuk, a tetejét villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranyszínűre sütjük. Amikor kihűlt, felszeleteljük. Tálalás előtt porcukorral is megszórjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem