Feltöltve:

Almás-pudingos pite

20
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt50 dekagramm
cukor10 dekagramm
Rama margarin25 dekagramm
tojássárgája2 darab
sütőpor1 csomag
tej1 dl

A töltelékhez

alma2 kilogramm
cukor6 evőkanál
tojásfehérje2 darab
vanília vagy vaníliás cukor1 kevés
fahéj1 kevés
tej1 liter
vaníliás pudingpor2 púpos evőkanál

Desszertek: Almás-pudingos pite a sok Pite recept közül.

Elkészítés

1

A hozzávalókból tésztát gyúrunk. Óvatosan adagoljuk a tejet, hogy ne legyen ragacsos! Rövid időre - amíg elkészítjük az almát - a hűtőbe tesszük.

2

Lereszeljük az almát, és kb. 10 percig állni hagyjuk, majd kicsavarjuk. Hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket (én tettem bele egy késhegynyi mézeskalács fűszerkeveréket), majd megfőzzük a pudingot.

3

A tésztát két részre osztjuk. 2/3-át a kikent tepsibe nyújtjuk. Valamilyen nedvszívót (zsemlemorzsa, búzadara, darált keksz) szórunk rá. A kemény habbá vert tojásfehérjét hozzákeverjük az almához, és a tészta tetejére simítjuk, majd ráöntjük a meleg pudingot. Végül a tészta 1/3-ával berácsozzuk a tetejét. 180-200 fokra előmelegített sütőben, kb. 25-30 percig sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem