Feltöltve:

Almás-pudingos pite

access_alarm 20
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt50 dekagramm
cukor10 dekagramm
Rama margarin25 dekagramm
tojássárgája2 darab
sütőpor1 csomag
tej1 dl

A töltelékhez

alma2 kilogramm
cukor6 evőkanál
tojásfehérje2 darab
vanília vagy vaníliás cukor1 kevés
fahéj1 kevés
tej1 liter
vaníliás pudingpor2 púpos evőkanál

Desszertek: Almás-pudingos pite a sok Pite recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A hozzávalókból tésztát gyúrunk. Óvatosan adagoljuk a tejet, hogy ne legyen ragacsos! Rövid időre - amíg elkészítjük az almát - a hűtőbe tesszük.

2. lépés

Lereszeljük az almát, és kb. 10 percig állni hagyjuk, majd kicsavarjuk. Hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket (én tettem bele egy késhegynyi mézeskalács fűszerkeveréket), majd megfőzzük a pudingot.

3. lépés

A tésztát két részre osztjuk. 2/3-át a kikent tepsibe nyújtjuk. Valamilyen nedvszívót (zsemlemorzsa, búzadara, darált keksz) szórunk rá. A kemény habbá vert tojásfehérjét hozzákeverjük az almához, és a tészta tetejére simítjuk, majd ráöntjük a meleg pudingot. Végül a tészta 1/3-ával berácsozzuk a tetejét. 180-200 fokra előmelegített sütőben, kb. 25-30 percig sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem