Feltöltve:

Almás rácsos

access_alarm 30
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tésztához

finomliszt50 dekagramm
porcukor10 dekagramm
Ráma30 dekagramm
tojás1 darab
sütőpor1 csomag
citromlé1 kevés

Töltelékhez

alma1 kilogramm
őrölt fahéj ízlés szerint1 kevés
kristálycukor1 kevés

Kenéshez

tojás1 darab

Tetejére

porcukor1 darab

Desszertek: Almás rácsos a sok

Elkészítés

1. lépés

A tészta hozzávalóit annyi citromlével gyúrjuk össze, hogy nyújtható tésztát kapjunk, majd egy órára hűtőbe tesszük.

2. lépés

Közben az almát meghámozzuk, lereszeljük és állni hagyjuk, majd a levétől kinyomkodjuk. Cukorral és a fahéjjal ízesítjük.

3. lépés

A tésztát kettéosztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk és kibélelünk vele egy Ramával kikent tepsit. A tésztára ráterítjük az almát, majd a tészta másik feléből rudakat sodrunk és berácsozzuk a tetejét.

4. lépés

Megkenjük tojással és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten megsütjük, végül porcukorral megszórjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem