Feltöltve:

Almás rácsos

30
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tésztához

finomliszt50 dekagramm
porcukor10 dekagramm
Ráma30 dekagramm
tojás1 darab
sütőpor1 csomag
citromlé1 kevés

Töltelékhez

alma1 kilogramm
őrölt fahéj ízlés szerint1 kevés
kristálycukor1 kevés

Kenéshez

tojás1 darab

Tetejére

porcukor1 darab

Desszertek: Almás rácsos a sok

Elkészítés

1

A tészta hozzávalóit annyi citromlével gyúrjuk össze, hogy nyújtható tésztát kapjunk, majd egy órára hűtőbe tesszük.

2

Közben az almát meghámozzuk, lereszeljük és állni hagyjuk, majd a levétől kinyomkodjuk. Cukorral és a fahéjjal ízesítjük.

3

A tésztát kettéosztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk és kibélelünk vele egy Ramával kikent tepsit. A tésztára ráterítjük az almát, majd a tészta másik feléből rudakat sodrunk és berácsozzuk a tetejét.

4

Megkenjük tojással és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten megsütjük, végül porcukorral megszórjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem