Feltöltve:

Almás rácsos

20
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

finomliszt50 dekagramm
porcukor10 dekagramm
Ráma30 dekagramm
tojás1 darab
sütőpor1 csomag
citromlé1 darab

Tetejére

porcukor1 darab

Kenéshez

tojás1 darab

Töltelékhez

alma1 kilogramm
őrölt fahéj1 kevés
kristálycukor1 kevés
zsemlemorzsa1 kevés

Desszertek: Almás rácsos a sok

Elkészítés

1

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi citromlével, hogy nyújtható tésztát kapjunk és egy órára hűtőbe tesszük. Közben az almát meghámozzuk, lereszeljük és állni hagyjuk, majd a levétől kinyomkodjuk. Cukorral és a fahéjjal ízesítjük. A tésztát kettéosztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk és kibélelünk vele egy kikent tepsit. A tésztát megszórjuk kevés zsemlemorzsával, ráterítjük az almát. A tészta másik feléből rudakat sodrunk és berácsozzuk a tetejét. Megkenjük tojással és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten megsütjük, majd porcukorral megszórjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem