Feltöltve:

Almás rácsos

75
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tésztához

liszt45 dekagramm
Ráma16 dekagramm
cukor10 dekagramm
tojás2 darab
sütőpor0.5 csomag
élesztő1.5 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
tejföl5 evőkanál
1 darab

Töltelékhez

alma2 kilogramm
cukor20 dekagramm
fahéj2 kávéskanál
zsemlemorzsa4 evőkanál

Desszertek: Almás rácsos a sok

Elkészítés

1

A lisztet összekeverem, elmorzsolom a Ramát, belekeverem a cukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot és egy pici sót. A tejfölt összekeverem az egész tojással, meg egy sárgával és ebbe belekeverem az élesztőt is. Nem kell felfuttatni. Annyi tejfölt adok hozzá, hogy puha, jól formázható tésztát kapjak. 1 órát pihentettem, majd két részre osztom. Egy nagyobb tepsit kibélelek sütőpapírral, beleteszem a kinyújtott tészta kétharmad részét és két kanál zsemlemorzsát szórok rá. Rászórom a tölteléket és a másik egyharmad részéből berácsozom. A tetejét megkenem tojásfehérjével, majd 200 °C-os sütőben 30 percig sütöm. A töltelékhez az almát megpucolom, lereszelem a levét kinyomkodom, fahéjjal és cukorral összekeverem.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem