Almás rácsos
Almás rácsos
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tésztához

    • finomliszt - 50 dekagramm
    • porcukor - 10 dekagramm
    • Ráma - 30 dekagramm
    • tojás - 1 darab
    • sütőpor - 1 csomag
    • citromlé - 1 kevés

    Töltelékhez

    • alma - 1 kilogramm
    • őrölt fahéj ízlés szerint - 1 kevés
    • kristálycukor - 1 kevés

    Kenéshez

    • tojás - 1 darab

    Tetejére

    • porcukor - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóit annyi citromlével gyúrjuk össze, hogy nyújtható tésztát kapjunk, majd egy órára hűtőbe tesszük.
    2. Közben az almát meghámozzuk, lereszeljük és állni hagyjuk, majd a levétől kinyomkodjuk. Cukorral és a fahéjjal ízesítjük.
    3. A tésztát kettéosztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk és kibélelünk vele egy Ramával kikent tepsit. A tésztára ráterítjük az almát, majd a tészta másik feléből rudakat sodrunk és berácsozzuk a tetejét.
    4. Megkenjük tojással és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten megsütjük, végül porcukorral megszórjuk.