Almás sütemény
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 20 dekagramm | |
---|---|---|
tejföl | 1 dl | |
tojás | 2 darab | |
liszt | 40 dekagramm | |
alma | 1 kilogramm | |
só | 1 csipetnyi | |
kristálycukor | 4 evőkanál |
Desszertek: Almás sütemény a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A lisztet elmorzsoljuk a Rama margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, a 2 tojássárgát, az 1 csipet sót és az 1 dl tejfölt. Alaposan összegyúrjuk, 2 cipót formálunk belőle és hagyjuk 30 percet pihenni.
Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. Az almákat meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Kézzel kinyomkodjuk belőle a levet, egy fazékba tesszük, hozzáadjuk a 15 dkg kristálycukrot, az ízlés szerinti fahéjat és nagy lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a maradék leve is eltűnik.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk az egyik tésztalapot, belehelyezzük a tepsibe, elsimítjuk rajta a tölteléket, majd rátesszük a másik kinyújtott tésztalapot és villával megszurkáljuk.